Haarscheurtjes

Merwedebrug volgende week weer open voor vrachtverkeer

foto ANP

De Merwedebrug wordt in de loop van volgende week weer toegankelijk voor vrachtverkeer en bussen. Dat heeft minister Melanie Schultz van Haegen (VVD, Infrastructuur en Milieu) maandag laten weten aan de Tweede Kamer. De brug zal ‘s nachts nog wel een aantal keer gesloten zijn voor onderhoud. De brug in de A27 bij Gorinchem is sinds 11 oktober gesloten voor vrachtverkeer, nadat haarscheurtjes in de draagconstructie werden ontdekt. Vermoedelijk zijn die tekenen van overbelasting. De brug werd hierop verboden terrein voor alle voertuigen zwaarder dan 3,5 ton.

Op zaterdag 22 oktober werd begonnen met de reparaties aan de brug, door op zwakke plekken staalplaten aan te brengen. Nog 24 zwakke plekken moeten worden verstevigd, voordat de brug weer mag worden geopend. Volgens minister Schultz zal dit dus in de loop van volgende week het geval zijn.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu ontving voor enkele miljoenen aan schadeclaims van transportbedrijven vanwege het sluiten van de brug. (NRC)

Infrastructuur Economie 18