Eerste profgoal Spaans tienertalent is meteen de Goal van het Weekend

Bijrolletjes voor de Nederlanders dit weekeinde. Al was de goal van Wesley Sneijder redelijk bijzonder: het was pas zijn eerste van het seizoen.

Op de buitenlandse velden deden de Nederlanders het goed. Althans, sommigen. Wesley Sneijder kon in elk geval wel een doelpuntje gebruiken: hij tekende tegen Bursaspor voor zijn eerste van het seizoen. Bas Dost loopt prima 1-op-1 in de Portugese competitie en pikte ook dit weekend weer een goaltje mee. En dan Roy Beerens. Jaap Stam haalde ‘m naar Reading en samen doen ze het prima: staan stevig op een playoff-plaats voor promotie naar de Premier League.

Behalve die van Sneijder waren er nog een paar aardige vrije trappen. Sandro Ramirez krulde ‘m heerlijk binnen voor Malaga en hoewel Juventus kansloos en zeldzaam hard onderuit ging redde Miralem Pjanic op prima wijze de eer.

3. Pedro (CHELSEA v Tottenham 1-1)

Leek na het vertrek van José Mourinho vorig seizoen toch een beetje een mislukt avontuur te zijn aangegaan bij Chelsea, maar onder Antonio Conte is Pedro opeens weer belangrijk. De voormalig Barça=s[eler speelt weer wekelijks en is voorlopig goed voor vier assists en drie goals waaronder die dit weekend tegen Spurs:

2. Vanja Marković (KORONA KIELCE v Pogon Szczecin 2-0)

Je moet een ontzettende liefhebber van VVV Venlo zijn om deze knaap nog op het netvlies te hebben staan. In 2011/2012 werd Marković uit Belgrado gehaald om als 17-jarige wat toe te voegen aan het gezamenlijke jeugdteam van VVV en Helmond Sport. Dat lukte niet overtuigend, want na een jaar keerde de middenvelder huiswaarts. Inmiddels al enkele jaren in Poolse dienst en dit weekend met een weergaloze goal (hier vanuit ander camerastandpunt):

1. Javier Ontiveros (MALAGA v Deportiva la Coruña 4-3)

Dit kon er nog wel eens eentje worden, die jonge Javier. Nog geen 20 jaar en zo’n beetje vaste klant in alle Spaanse nationale jeugdelftallen. Debuteerde direct vanuit de jeugd in het eerste van Malaga en maakte dit weekend z’n eerste profdoelpunt. Lekkere binnenkomer: