Beschuldigde trainer Bennell bewusteloos aangetroffen

Vorige week beschuldigden verschillende voetballers de voormalig jeugdtrainer Barry Bennell van jarenlang seksueel misbruik.

De Engelse voetbalclub Crewe Alaxandra waar Bennell werkte als jeugdtrainer.
De Engelse voetbalclub Crewe Alaxandra waar Bennell werkte als jeugdtrainer. Foto: Martin Rickett / AP

De voormalig voetbaltrainer Barry Bennell is vrijdagavond bewusteloos opgenomen in het ziekenhuis. Dat melden verschillende Britse media op basis van een politieverklaring maandag. Bennell kwam de afgelopen week in opspraak nadat verschillende voetballers in de Britse media vertelden als kind door hem te zijn misbruikt.

De politie van Thames Valley in Engeland kreeg vrijdagavond een melding dat iemand onwel was geworden en troffen Bennell bewusteloos aan op een adres in de plaats Stevenage. Volgens de BBC verklaarde de politie: “Een 62-jarige man was aangetroffen en naar het ziekenhuis gebracht zodat hij verzorgd kan worden. Hij zal in het ziekenhuis blijven.”

Bennell is al meerdere malen veroordeeld wegens verschillende misbruikdelicten. Vorig jaar kreeg hij nog twee jaar cel wegens misbruik van een 12-jarige jongen in 1980.

Lees ook: Verloren carrières door misbruik

Barry Bennell is een voormalig scout en jeugdtrainer. Vorige week vertelden voormalige voetballers in de Britse media over seksueel misbruik door Bennell. Andy Woodward vertelde in de krant The Guardian vorige week over het misbruik en kort hierna kwamen vier anderen naar buiten met hun verhaal. Het is nu nog niet duidelijk hoe omvangrijk de zaak is. Bennell werkte onder andere voor de voetbalclubs Crewe Alexandra, Manchester City en Stoke.

Bekijk hier het interview bij de BBC. Tekst gaat verder onder het filmpje.

Zondag maakte de Engelse voetbalbond FA bekend een onderzoek in te stellen naar seksueel misbruik in het voetbal. De bond gaat nu met behulp van een onafhankelijk juridisch adviseur onderzoeken in hoeverre de clubs en de voetbalbond zelf op de hoogte waren van het misbruik en welke stappen ondernomen hadden moeten worden. De FA benadrukt het strafrechtelijk onderzoek van de politie niet te willen verstoren.