Air France-KLM verkoopt Brits onderdeel

Cobalt Ground Solutions, dat op Heathrow betrokken is bij de afhandeling van passagiers en bagage, wordt gekocht door het Franse detacheringsbedrijf CRIT.

Air France-KLM verkoopt zijn Britse dochterbedrijf Cobalt Ground Solutions, dat op het Londense vliegveld Heathrow betrokken is bij de afhandeling van passagiers en bagage. Het bedrijf wordt gekocht door het Franse detacheringsbedrijf CRIT, zo meldde CRIT maandag zelf.

Lees ook: De tijd dringt voor Air France-KLM

Hoeveel CRIT betaalt voor Cobalt is niet bekendgemaakt. In een persbericht meldt Air France-KLM dat de verkoop past in het voornemen zich meer op haar kernactiviteiten te richten.

De Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij probeert al een tijd haar miljardenschuld omlaag te brengen. Air France-KLM lijdt al jaren verlies. Eerder deze maand maakte het bedrijf bekend dat de omzet in het derde kwartaal wederom daalde met ruim 5 procent dalen ten opzichte van vorig jaar, tot 6,9 miljard euro. Ook het eigen vermogen van Air France-KLM is beperkt: circa 273 miljoen euro, terwijl alle directe concurrenten miljardenbuffers hebben.

Lees ook: De drie ruzies van Air France-KLM

Cobalt ontstond in 2009 toen de dochteractiviteiten van Air France en KLM in Groot-Brittannië werden samengevoegd en heeft circa zevenhonderd medewerkers. Het bedrijf is de op twee na grootste dienstverlener in zijn soort op Heathrow en werkt behalve voor Air France-KLM ook voor onder andere Etihad Airways, Delta Air Lines en Jet Airways.

CRIT is als detacheerder op vliegvelden in Frankrijk al marktleider en wil met de aankoop haar activiteiten in het Verenigd Koninkrijk uitbreiden. De detacheerder schat de toekomstige bijdrage aan de omzet van zijn eigen luchthavendivisie op ruim 40 miljoen euro per jaar.