Lufthansa-piloten staken ook komende week weer

Er is nog altijd geen akkoord bereikt over loonsverhoging. Afgelopen week werden 2.800 vluchten geschrapt.

Foto Marcel Kusch / AFP

Het conflict tussen de piloten van Lufthansa en de luchtvaartmaatschappij is nog altijd niet opgelost. Dinsdag en woensdag leggen de piloten weer het werk neer, zo maakte vakbond Vereinigung Cockpit zondag bekend. Op dinsdag staken de piloten van korteafstandsvluchten, een dag later die van langeafstandsvluchten.

Afgelopen week werd er al vier dagen gestaakt door de piloten. Het conflict draait vooral om loon. De piloten willen met terugwerkende kracht vanaf 2012 een gemiddelde loonsverhoging van 3,7 procent. In het laatste voorstel, dat vrijdagavond werd afgewezen, stelde Lufthansa een loonsverhoging voor van 4,4 procent vanaf heden en een bonus van 1,8 maandsalaris. Een topoverleg na de afwijzing van vrijdag had geen succes.

Door de staking werden vorige week bijna 3.000 vluchten geannuleerd en 350.000 passagiers getroffen. Het kostte Lufthansa 20 miljoen euro in de eerste twee dagen van de staking. Sinds 2014 is er al veertien keer gestaakt door de piloten.