Lichaam Oirschot is van kickbokser Marc de Bonte

Er waren al sterke vermoedens dat het om de 26-jarige Belg ging.

Hulpdiensten bij de locatie waar het lichaam werd gevonden
Hulpdiensten bij de locatie waar het lichaam werd gevonden GINOPRESS/ANP

Het lichaam dat donderdag in het Wilhelminakanaal bij Oirschot werd gevonden is van de Belgische kickbokser Marc de Bonte. Dat meldt de politie op haar website.

Door de kleding die bij het lichaam werd aangetroffen waren er al sterke vermoedens dat het om de 26-jarige De Bonte ging, maar de politie kon dit nog niet bevestigen. Nu is vastgesteld dat het inderdaad de kickbokser is. Naar de doodsoorzaak wordt nog onderzoek gedaan.

De Bonte werd al sinds 5 november vermist. Hij vertrok die avond uit het Belgische Kasterlee op weg naar zijn vriendin in het Brabantse Best, maar kwam daar nooit aan. Twee dagen later werd zijn auto teruggevonden aan de Wilhelminakanaalstraat in Best. Een schipper merkte op 24 november het lichaam op in het kanaal nabij Oirschot.