Farma

Johson & Johnson aast op Actelion

De Amerikaanse geneesmiddelenproducent Johnson & Johnson voert overnamegesprekken met Actelion. Dat ontwikkelt onder meer medicijnen tegen PAH, een zeldzame vorm van hoge bloeddruk in de longslagader. Het is van een de laatste zelfstandige farmaceutische bedrijven in Europa, in 1997 opgericht en nog altijd geleid door de Fransman Jean-Paul Clozel. Actelion heeft een jaaromzet van 1,8 miljard euro en telt 2.500 medewerkers. Johnson & Johnson is met een jaaromzet van ruim 70 miljard dollar (66 miljard euro) en 125.000 medewerkers een van de grootste producenten van geneesmiddelen ter wereld. Daarnaast voert het een aantal bekende consumentenmerken als Nicorette en OB. Johnson & Johnson is al een tijd op zoek naar nieuwe overnames om niet achter te blijven bij het grote aantal fusies in de farmaceutische industrie. (NRC)