Engels voetbal

Mourinho weggestuurd na wegtrappen van bidon

José Mourinho blijft botsen met de scheidsrechters in de Premier League. De trainer van Manchester United werd zondag opnieuw naar de tribune gestuurd nadat hij in het duel met West Ham United een bidon wegtrapte. Mourinho was woedend omdat Paul Pogba in zijn ogen onterecht een gele kaart kreeg. Mourinho werd eerder dit seizoen al voor één duel geschorst omdat hij in de rust van een duel met Burnley scheidsrechter Mark Clattenburg zo beledigde dat hij de tweede helft van dat duel vanaf de tribune moest toekijken. Hij kreeg ook al een boete van omgerekend 55.000 euro opgelegd voor een ander incident. Volgens de Engelse voetbalbond FA had Mourinho arbiter Anthony Taylor in de aanloop naar het bekerduel tussen United en Liverpool onnodig onder druk gezet. De Portugees suggereerde dat Taylor niet de juiste arbiter voor die wedstrijd, was omdat hij in de omgeving van Liverpool woont. (ANP)