Nederlandse skiër omgekomen door lawine in Tirol

Een deel van de groep bleef ongedeerd en konden zo de reddingsdienst waarschuwen. Voor een bedolven skiër kwam de hulp echter te laat.

Leden van het reddingsteam aan het werk in Tirol. Eén skiër overleefde de lawine niet, een ander raakte zwaargewond.
Leden van het reddingsteam aan het werk in Tirol. Eén skiër overleefde de lawine niet, een ander raakte zwaargewond. Foto AFP / Zeitungsfoto.at / APA

Een Nederlandse skiër is zaterdagmiddag om het leven gekomen door een lawine in de buurt van het Oostenrijkse dorp Obergurgl (Tirol). Dat bevestigt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zondag. De man zou deel hebben uitgemaakt van een groep toerskiërs die op 3.000 meter hoogte werd verrast door de lawine.

Het ministerie kon zaterdagavond nog niets bevestigen, maar meldt zondag dat de Nederlandse ambassade inmiddels bevestiging heeft gekregen van de Oostenrijkse politie.

Een deel van de groep bleef ongedeerd en kon zo de reddingsdienst waarschuwen. Voor een bedolven skiër kwam de hulp te laat. Hij werd na een uur gevonden en kon niet meer worden gereanimeerd. Een ander raakte zwaargewond aan het hoofd en is per helikopter vervoerd naar het ziekenhuis in Innsbruck.

De plaats van het ongeval:

De Nederlanders waren op weg omhoog toen de sneeuwmassa loskwam. De meesten konden zichzelf bevrijden en kwamen er zonder of met lichte verwondingen vanaf, schrijft ANP. De politie van Sölden meldde aan het eind van de middag dat er geen vermisten meer zijn.