Dodental treinongeluk Iran loopt op tot minstens 45

De Iraanse autoriteiten hebben inmiddels drie medewerkers van het staatsspoorbedrijf gearresteerd.

Foto van het treinongeluk. Het dodental is opgelopen tot minstens 45.
Foto van het treinongeluk. Het dodental is opgelopen tot minstens 45. Foto AFP.

Het dodental ten gevolge van het treinongeluk dat vrijdag in Iran plaatsvond, is opgelopen tot 45. Ook het aantal gewonden is gestegen: meer dan honderd mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis. Volgens Reuters hebben de Iraanse autoriteiten inmiddels drie medewerkers van het staatsspoorbedrijf gearresteerd.

De botsing gebeurde in de omgeving van de stad Shahroud, die ten oosten van hoofdstad Teheran ligt. Een passagierstrein reed bovenop een andere trein waarna enkele wagons in brand vlogen. Veel slachtoffers moeten nog worden geïdentificeerd. Volgens hulporganisatie Rode Halve Maan kan dit lang duren. Sommige van de slachtoffers zijn er zo ernstig aan toe, dat DNA-tests nodig zijn om ze te identificeren.

In Iran sterven elk jaar zo’n 17.000 mensen in het verkeer. Voornaamste oorzaken hiervan zijn de slechte naleving van verkeersregels in het land, oud materieel en slecht georganiseerde hulpdiensten.

De ligging van Shahroud, de stad waar het ongeluk plaatsvond.