In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Leden van de Oekraïnse Natioanale Garde partouilleren dinsdag op het Onafhankelijkheidsplein in Kiev, na een nacht van onlusten op de dag dat drie jaar geleden de Maidan-protesten begonnen.
AFP / Sergei Supinsky
Kermisexploitanten blokkeren donderdag de toegang tot het Place de la Concorde in Parijs. Ze zijn solidair met Gerard Campion die zijn reuzenrad moet verwijderen.
AFP / Thomas Samson
Rugbyer Simon Labouyrie omklemt de bal in de scrum tijdens de rugbywedstrijd tussen Bayonne en Toulouse.
AFP / Gaizka Iroz
Een goed gesprek van kameel tot kameel in de dierentuin van Kaïro, de Giza Zoo.
AFP / Mohmad El-Shahed
De Red Bull Knock Out Race op het strand van Scheveningen.
Merlin Daleman
Een gewonde man word geholpen na een explosie donderdag in de Turkse stad Adana. De explosie vond plaats op een parkeerterrein bij een overheidsgebouw.
AP
Hartverscheurend beeld van een man die het lichaam zijn 15 maanden oude dochter vasthoudt. Het kind kwam om in een mortierbeschieting door IS in Mosul.
AP / Hussein Malla
Een militaire oefening in de sneeuw in Kashgar, China.
Reuters
Nieuwe rekruten van de politie in Jemen lopen in parade bij hun beëdigingscermonie.
Reuters / Ali Owidha
Uitverkoop van televisies op Black Friday in São Paulo in Brazilië.
Reuters / Nacho Doce
Chinese hulpdiensten zijn massaal uitgerukt voor een kettingbotsing die maandag plaatsvond op de snelweg tussen Beijing en Kunming. Het ongeluk ontstond doordat de weg glad was geworden door sneeuw en regen. Maar liefst 56 voertuigen waren bij de crash betrokken. Er vielen er zeventien doden en 37 gewonden.
Zhan Yan / Xinhua via AP
Een piano in een uitgebrande woonkamer van een huis in Haifa. Israël kampte deze week dagenlang met de ergste bosbranden sinds 2010, aangewakkerd door droogte en sterke windvlagen.
Reuters / Amir Cohen
Op 22 november werd in Gaza-Stad een Siamese tweeling geboren. De meisjes delen een lichaam.
AFP / Mahmud Hams
Winterbaders verlaten de Siberische rivier Jenisei na hun wekelijkse duik in het ijskoude water, bij temperaturen van 30 graden onder nul.
Reuters / Ilya Naymushin
Door grote droogte verdwijnen deze zoutmeren ten oosten van de Australische stad Perth.
Reuters / David Gray
Van elkaar gescheiden families ontmoeten elkaar bij het grenshek tussen de VS en Mexico.
AFP / Sandy Huffaker
Omstanders helpen een vrouw overeind die bezweek door traangas in een demonstratie in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince.
Reuters / Andres Martinez Casares
De zon schijnt door dikke rookwolken van een brandende oliebron ten zuiden van Mosul. Terugtrekkende IS-strijders hebben diverse oliebronnen aangestoken om drones en vliegtuigen van optrekkende legers het zicht te ontnemen.
AFP / Odd Andersen
Een lid van de Indiase communistische partij wordt bij een bankgebouw aangehouden door de politie bij een demonstratie tegen geldbeleid van de overheid en de lage koers van de Indiase roepie.
AFP / Arun Sankar
Obama moet even op zijn tenen staan om de presidentiële vrijheidsmedaille om te doen bij oud-NBA-sterspeler Kareem Abdul-Jabbar. De vrijheidsmedaille is de hoogste onderscheiding die aan burgers wordt gegeven door de regering van de VS. Dinsdag werden er 21 uitgereikt in het Witte Huis.
AFP / Saul Loeb