Voetbal

Willem II verslaat Eagles,MVV blijft koploper

In de strijd om handhaving in de eredivisie heeft Willem II goede zaken gedaan. De ploeg van trainer Erwin van de Looi won met 1-0 bij Go Ahead Eagles, dat een na laatste staat en met evenveel punten aan de wedstrijd begon. Willem II stond zestiende, maar is door de zege in Deventer gestegen naar de twaalfde plaats. In een wedstrijd waarin beide clubs weinig risico namen was het Jari Schuurman die zich met zijn doelpunt tot man van de wedstrijd kroonde namens Willem II. In de eerste divisie bezet MVV Maastricht nog altijd de koppositie. De ploeg won in de eigen Geusselt met 3-0 van FC Den Bosch. Achtervolger VVV-Venlo won ook, met 2-0 bij nummer vier Almere City, dat in de tweede periode nog geen duel had verloren. VVV volgt MVV nu op een punt. Jong PSV, dat derde staat, verloor met 1-0 bij FC Volendam. Jong Ajax versloeg Telstar (2-1) en staat vijfde. (NRC)