Verdachte van moord in Frans rusthuis opgepakt

De verdachte zou een 47-jarige voormalig militair zijn die in het rusthuis had gewerkt en geen link heeft met islamitisch terrorisme.

Foto: Pascal Guyot / AFP

De Franse politie heeft vrijdagavond een verdachte opgepakt voor de moord op een vrouw in een verzorgingstehuis voor monniken. De verdachte zou een 47-jarige voormalig militair zijn die in het tehuis had gewerkt. Hij is gearresteerd in de buurt van zijn huis. Dat meldt persbureau Reuters op basis van bronnen.

De politie had de verdachte vrijdag al snel geïdentificeerd en is de hele dag met een klopjacht bezig geweest. Volgens de openbaar aanklager van Montpellier heeft de verdachte geen link met islamitisch terrorisme.

Donderdagavond kwam een gewapende en gemaskerde man het rusthuis voor monniken binnen. Daar doodde hij een 54-jarige medewerkster van het tehuis en wist vervolgens te ontkomen. In het tehuis wonen monniken en nonnen die als missionaris in Afrika hebben gewerkt. Het ligt vlakbij Montpellier.