Vaccinatieweigeraars

‘Kamer: crèche moet ouders inlichten over oningeënte kinderen’

Ouders hebben het recht te weten of op hun crèche ook kinderen zitten die niet zijn ingeënt. Volgens het AD wil een meerderheid in de Tweede Kamer dat crèches ouders hiervan verplicht op de hoogte stellen. Ouders kunnen dan zelf beslissen of zij hun kind ergens anders onderbrengen. De meeste kinderdagverblijven vragen bij het intakegesprek al aan ouders of hun kind gevaccineerd is. Met die informatie wordt echter weinig gedaan. PvdA, CDA, D66, PVV en GroenLinks willen dat dit verandert. Er is geen Kamermeerderheid die ouders verplicht wil stellen deze informatie te delen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat meer voorlichting geven over inentingen nu blijkt dat het aantal kinderen dat wordt ingeënt afneemt. (NRC)

Prikperikelen in NRC Weekend