Let op: deze clip van OK Go duurt slechts 4.2 seconden

De band die bekendstaat om video’s met bijzondere effecten slaat opnieuw toe. Let goed op, want het is zo voorbij.

Still uit de nieuwe clip The One Moment.
Still uit de nieuwe clip The One Moment. Ok Go/ YouTube

OK Go heeft het weer voor elkaar. De band die bekend werd met clips met muzikale auto’s, dansende eenwielers en gewichtloosheid in een vliegtuig slaat opnieuw toe met een video vol bijzondere effecten die je achterlaten met een hoog ‘Wat gebeurt hier?’-gehalte. De video bij The One Moment is er wederom een die je een gevoel geeft van verbazing en bewondering: hij duurt zo’n vier minuten maar werd in exact 4.2 seconden opgenomen.

Wie de clip bekijkt, moet er even goed voor gaan zitten, want in feite gebeurt het allemaal nog voordat het nummer is begonnen. Dan heeft zich al een opeenvolging van uitbarstingen en effecten in alle kleuren van de regenboog voorgedaan. Door de beelden in slow-motion af te spelen, ontstaat vervolgens een volledige muziekvideo.

Bekijk hier de clip:

Volgens leadzanger Damian Kulash Jr. zijn er maar liefst 325 effecten die er te zien zijn in de clip. En let wel: er kwam geen truccage aan te pas. Een maand lang testte Ok Go allerlei ontploffingen en kleuruitbarstingen voordat die 4.2 seconden werden gefilmd.

Oke, toegegeven, de techniek is nog niet zo ver dat de clip in één take geschoten kon worden. “Robots zijn nog niet snel genoeg”, zegt Kulash Jr. in een making of-video. Dus werden meerdere effecten apart gefilmd en later aan elkaar gemonteerd:

Het zal wel wat gekost hebben, denk je nu? Dat klopt. The One Moment moet namelijk aandacht genereren voor de campagne Walk Her Way, een beweging die positiviteit in de wereld wil stimuleren. Dus ging er een flink marketingbudget tegenaan. Hoeveel de clip exact heeft gekost is niet bekend.

Het is niet de eerste keer dat OK Go verrast met een video met spectaculaire effecten. Zo maakten ze al eerder reclame voor de Chinese meubelproduct Red Star Macalline:

Kijken: OK Go zweeft in de nieuwe clip

En het bekendst is misschien wel de loopbandenclip bij het nummer Here It Goes Again: