Kijken: Verstappen en Ricciardo over hun successen, muziek in de auto en baardgroei

Ter ere van het eind van het Formule 1-seizoen, vlak voor de laatste race in Abu Dhabi, interviewden de twee elkaar.

Max Verstappen en Daniel Ricciardo omringd door trofeeën van het afgelopen jaar.
Max Verstappen en Daniel Ricciardo omringd door trofeeën van het afgelopen jaar. Screenshot via YouTube/VerstappenNL

Als-ie één trofee van zijn teamgenoot mocht hebben, dan koos Max Verstappen die van Hongarije. De witte trofee die Daniel Ricciardo kreeg voor zijn derde plek daar, in juli, valt inderdaad op tussen toch vooral zilverkleurige trofeeën die naast de Red Bull-coureurs staan. Als ze afgaan op uiterlijk dan, hè? Natuurlijk wil Verstappen liever zijn tweede plek in Maleisië ruilen voor de eerste van Ricciardo. Ter ere van het eind van het Formule 1-seizoen, vlak voor de laatste race in Abu Dhabi, interviewden de twee elkaar.

Scheren

Een half uur lang gaat het over het afgelopen seizoen, over de hoogtepunten (Barcelona voor Verstappen, Maleisië voor Ricciardo) en de dieptepunten (Monaco, voor beiden), over hun dromen (wereldkampioen worden, domme vraag natuurlijk) en lachen beiden om wat vragen over elkaars uiterlijk (Verstappen scheert toch echt elke drie dagen, Ricciardo is volgens hem ‘van een zeven, naar een tien gegaan’).

Diepgaand is het allemaal niet, maar dergelijke chemie in een video zul je tussen Mercedescoureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg bijvoorbeeld niet snel zien. Die praten na een race al niet graag met elkaar, terwijl ze vroeger toch vrienden waren. Rosberg zei in juli van dit jaar nog dat het vanwege de hoge mate van competitie tussen de twee bijna onmogelijk is om vrienden te zijn. Verstappen en Ricciardo kunnen het naar verluidt een stuk beter met elkaar vinden.