Doden en gewonden bij treinongeluk Iran

Er kwamen ten minste 31 mensen om het leven en zestig mensen raakten gewond.

Beeld IRINN/REUTERS TV

Bij een botsing tussen twee passagierstreinen in Iran zijn vrijdag zeker 31 mensen omgekomen, onder wie vier man spoorwegpersoneel. Volgens Iraanse media zijn ten minste zestig gewonden naar ziekenhuizen gebracht. Het fatale ongeluk gebeurde in de stad Shahroud, in het noorden van het land. Op tv waren beelden te zien van vier ontspoorde wagons, waarvan er twee in brand stonden.

“Het ongeluk gebeurde toen een passagierstrein achterop een andere trein botste die stilstond bij het station”, meldt de Rode Halve Maan aan Reuters. De hulporganisatie verwacht dat het dodental zal stijgen.

Provinciegouverneur Mohammad Reza Khabbaz heeft tegenover de Iraanse staatstelevisie gezegd dat het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk nog gaande is, maar dat de geparkeerde trein kennelijk niet tot stilstand kwam bij een perron, maar midden op een spoor. Waardoor de botsing precies werd veroorzaakt, is nog niet bekend.

In Iran komen jaarlijks zo’n 17.000 mensen om het leven bij verkeersongelukken, waaronder treinongelukken. Het hoge dodental wordt voornamelijk toegeschreven aan de slechte naleving van verkeersregels, oud materieel en slecht georganiseerde hulpdiensten.