Compensatie ambtenaren voor stijgende pensioenpremie

Door een financiële meevaller maakt het kabinet 330 miljoen euro vrij voor de beroepsgroep.

Foto Lex van Lieshout/ ANP

Onder meer ambtenaren profiteren van de zojuist gepresenteerde financiële meevaller van 4,3 miljard euro. Het kabinet maakt 330 miljoen euro vrij om deze groep te compenseren voor de stijging van de pensioenpremie. Dat heeft de ministerraad vrijdag besloten, zo blijkt uit een persbericht.

Ambtenaren- en lerarenpensioenfonds ABP maakte donderdag bekend voor 2017 een flinke premieverhoging door te voeren. ABP is genoodzaakt dit te doen om ook de komende jaren aan betaalverplichtingen te kunnen voldoen. De 2,8 miljoen deelnemers van het grootste pensioenfonds van Nederland moeten daarom meer gaan bijdragen voor de oudedagvoorziening.

Lees ook: Hoe kan het dat het nu zo goed gaat met de Nederlandse economie?

Meer salaris

Door de tegemoetkoming van het kabinet, stijgen de lonen in het onderwijs en bij de politie met 1 procent. Ook wordt er voorkomen dat er op leraren en agenten bezuinigd moet worden.