Vrouw in Voorburg blijkt te zijn omgebracht

Het lichaam van de 87-jarige vrouw werd woensdag in een woning gevonden. Het lijk van haar zoon was kort daarvoor op straat aangetroffen.

Politieagenten onderzoeken de plek in Voorburg waar de lichamen zijn aangetroffen.
Politieagenten onderzoeken de plek in Voorburg waar de lichamen zijn aangetroffen. Foto Ginopress / ANP

Van de twee overleden mensen die woensdagmiddag in Voorburg werden gevonden, blijkt de oudere vrouw om het leven te zijn gebracht. Dat heeft de politie donderdag laten weten. Het gaat om een 87-jarige vrouw en haar 57-jarige zoon.

Het lichaam van de man werd gevonden voor de ingang van een appartementengebouw aan de Klaverweide, in de wijk Essesteijn. Bij nader onderzoek vond de politie het lijk van zijn moeder in haar woning. Beiden zijn geen natuurlijke dood gestorven.

Twitter avatar POL_DenHaag Politie Den Haag Vastgesteld is dat de 2 overledenen # Klaverweide #Voorburg (vrouw 87 jr en man 57 jr) familie van elkaar zijn. Onderzoek nog in volle gang.

Het onderzoek naar het incident is nog niet afgerond. De politie onderzoekt met name welke rol de overleden zoon heeft gespeeld. Vermoedelijk gaat het om een moord en zelfmoord, hoewel de politie hierover nog geen uitspraken wil doen. Er is de hele avond sporenonderzoek in en rondom het appartementencomplex uitgevoerd.

Een omwonende verklaarde tegenover De Telegraaf dat ze een hevige ruzie hoorde voordat de twee lijken werden aangetroffen. “Rond het middaguur hoorde ik iemand heel hard schreeuwen, enkele uren later kwam er een ambulance”, aldus de bewoonster. Politiechef Jaap de Kok sprak op Twitter van een “heftige casus”:

Twitter avatar JaapdeKok Jaap de Kok Heftige casus #Klaverweide #Voorburg. Collega’s druk met onderzoek. #triestezaak Naast zorg voor familie ook zorg voor collega’s.