67 doden bij ongeluk Chinese bouwplaats

Een bouwsteiger naast een koeltoren zou door een nog onbekende oorzaak zijn ingestort. Het onderzoek en de reddingsoperatie zijn nog bezig.

Foto CCTV/via Reuters

In China zijn ten minste 67 mensen omgekomen op de bouwplaats van een energiecentrale toen een bouwsteiger instortte. Het ongeluk gebeurde donderdag in Fengcheng, in de oostelijke provincie Jiangxi. Vijf bouwvakkers zijn opgenomen in het ziekenhuis, een persoon is nog vermist, meldt AP.

Een bouwsteiger naast een koeltoren zou door een nog onbekende oorzaak zijn ingestort. Het onderzoek en de reddingsoperatie zijn nog bezig.

Dodelijke ongevallen op bouwplaatsen in China komen regelmatig voor en de woede om de slechte veiligheidsmaatregelen neemt toe. President Xi Jinping zei vorig jaar nog dat hij extra maatregelen zou nemen nadat er meer dan 170 mensen omkwamen bij explosies in de haven van Tianjin.