Satirisch weekblad

Charlie Hebdo straks ook in een grote oplage in het Duits

70.000 exemplaren: zoveel Charlie Hebdo’s werden er de week na de aanslag op de redactie in Parijs, 7 januari 2015, in Duitsland verkocht. En nog altijd verkoopt het satirische tijdschrift elke week 1.000 Franstalige exemplaren in Duitsland. Vanwege die grote belangstelling verschijnt Charlie Hebdo vanaf 1 december in het Duits, maakte het tijdschrift deze week bekend. De eerste oplage is 200.000 exemplaren. Vooralsnog worden teksten en karikaturen vertaald uit het Frans, voor de nabije toekomst worden ook Duitse bijdragen voorzien. Het is de eerste keer dat Charlie Hebdo in een ander land wordt uitgebracht. Wel is de website deels in het Engels. De Franse oplage van Charlie Hebdo is 110.000 exemplaren (50.000 abonnees, 60.000 losse verkoop). Voor de aanslagen was de oplage 30.000. (NRC)