Lichaam vermiste kickbokser ‘vrijwel zeker’ gevonden

Dat zegt de politie aan de hand van de kleding. Vanmiddag werd een lichaam gevonden in het Wilhelminakanaal.

Hulpdiensten en forensisch medewerkers aan het werk in het bos in de buurt van het Wilhelminakanaal in Oirschot.
Hulpdiensten en forensisch medewerkers aan het werk in het bos in de buurt van het Wilhelminakanaal in Oirschot. Foto ANP.

Het lichaam van de vermiste Vlaamse kickbokser Marc de Bonte (26) is “vrijwel zeker” gevonden in het Wilhelminakanaal in Oirschot. Dat zegt een woordvoerder van de politie Oost-Brabant “aan de hand van de kleding”. Eerder vandaag maakte de politie al melding dat een lichaam was gevonden in het Wilhelminakanaal.

Twitter avatar politieob Politie Eindhoven eo We houden er ernstig rekening mee dat aangetroffen lichaam #Oirschot van #vermiste #MarcdeBonte is. Dit aan de hand van de kleding.

De Bladelse sportschool Training Unit, waar De Bonte trainde, schreef donderdagavond al op de Facebookpagina: “Zojuist hebben we te horen gekregen dat het gevonden lichaam voor 99 procent zeker Marc betreft. De lessen gaan daarom deze avond niet door. Wel is er gelegenheid om hier samen te komen.”

De woordvoerder van de politie meldde dat de identificatie van het lichaam nog moet plaatsvinden en dat de sectie op het lichaam van de man zaterdag gaat plaatsvinden. Hoe hij om het leven gekomen is, kan dus ook nog niet gezegd worden.

Twitter avatar politieob Politie Eindhoven eo De identificatie van het gevonden lichaam #Oirschot moet nog plaatsvinden. Zaterdag staat de sectie op het lichaam van de man gepland.

Spoorloos na een feestje

Een rechercheteam van vijftien man zocht naar De Bonte. De kickbokser verdween drie weken geleden. Hij was op een feestje van zijn sportschool in Bladel en vertrok toen naar een vriend in Turnhout. Vanuit daar stuurde hij een bericht aan zijn vriendin in Best dat hij onderweg was. Hij kwam nooit aan. Zijn auto werd leeg teruggevonden in de buurt van het Wilhelminakanaal in Best.