In beeld

Kunsttalenten van de Rijksakademie presenteren zich

Zaterdag openen 46 jong getalenteerde kunstenaars op de Rijksakademie voor Beeldende Kunsten hun ateliers voor het publiek.
Duizenden kunstliefhebbers, professionals en buurtbewoners, zullen zich de komende dagen weer door het gangen- en trappenstelsel van de meest prestigieuze opleiding voor beeldende kunst in Nederland wurmen, op zoek naar hét talent voor de toekomst.
Olivier Middendorp
Daags voor de opening is er ook een zeer zorgelijke kant te melden. De Rijksakademie zag de vorige Kunstenplanperiode haar subsidie met de helft afnemen. Mocht een nieuwe bezuiniging van vijf ton doorgaan, dan weet directeur Els van Odijk niet meer hoe het verder moet.
Olivier Middendorp
Onder de Nederlandse deelnemers springt Matthijs Munnik eruit. Hij wordt zeker de publiekslieveling met zijn loopbrug (of is het een springplank?) richting oneindige kleur.
Olivier Middendorp
Werk van kunstenaar Thierry Oussou uit Benin.
Olivier Middendorp
Thierry Oussou gebruikt archeologische methodologie om ​​hedendaagse kunstwerken te maken.
Olivier Middendorp
Grafisch ontwerper Rutger de Vries presenteert een computergestuurde printer waarmee hij zelfportretten afdrukt.
Olivier Middendorp
Werk van kunstenaar Geo Wyeth uit de VS.
Olivier Middendorp
Kunstenaar Monira al Quadiri uit Koeweit maakt 3D-prints van boorkoppen uit de olieindustrie.
Olivier Middendorp
De childerijen van Xinji Cheng vertellen een verhaal.
Olivier Middendorp
Matthijs Munnik laat zien dat een atelierruimte elke illusie kan oproepen, mits je in vrijheid kunt bewegen, denken, en daarna gewoon aan de slag kan gaan.
Olivier Middendorp
Tchelet Pearl Weisstub onderzoekt in haar werk of ze theaterrekwisieten kan transformeren in objecten die kunnen fungeren als autonome installaties.
Olivier Middendorp