Flinke aardbeving Midden-Amerika

De beving vond 150 kilometer ten zuidwesten van El Salvador plaats. De waarschuwing voor tsunami-gevaar is inmiddels ingetrokken.

El Salvador is op donderdag opgeschrikt door een aardbeving van 7,2 op de schaal van Richter. Het centrum van de aardbeving ligt ongeveer 150 kilometer ten zuidwesten van de stad El Triunfo. Deze vond plaats op 33 kilometer diepte, waardoor het effect van de beving waarschijnlijk versterkt is, meldt persagentschap Reuters.

Op het moment is er nog geen informatie over mogelijke gewonden. Er wordt echter wel gewaarschuwd voor mogelijke tsunami’s, die tot op 300 kilometer afstand van het epicentrum van de beving plaats kunnen vinden. De regering van El Salvador heeft opdracht gegeven om de bewoners van de dorpen en steden aan zee te evacueren.

Twee uur na de beving is de tsunami-waarschuwing ingetrokken.

De Nicaraguaanse president Daniel Ortega heeft de noodtoestand uitgeroepen, zowel vanwege de aardbeving als de aankomst van tropische storm Otto, die sinds donderdag over het land raast.