WADA signaleert in 2015 lichte stijging in aantal dopinggevallen

WADA controleerde sporters vorig jaar 303.369 keer, in 3.809 gevallen daarvan werd doping aangetroffen.

In 2015 was er een lichte stijging van het aantal dopinggevallen wereldwijd. Dat meldt het mondiale antidopingagentschap WADA donderdag in het jaarverslag. WADA controleerde sporters vorig jaar 303.369 keer, in 3.809 gevallen daarvan werd doping aangetroffen. Het jaar daarvoor leverden 283.304 controles 3.153 positieve gevallen op. Woensdag maakte WADA bekend dat deel twee van het rapport over Russische dopingpraktijken op 9 december verschijnt. De Canadese onderzoeker Richard McLaren zal die dag in Londen zijn bevindingen presenteren en toelichten. Het eerste deel van zijn spraakmakende rapport leidde tot de aanbeveling Russische sporters te weren van de Olympische Spelen in Rio. Het langverwachte rapport bevat vermoedelijk meer details over de rol van de staat bij het aansturen van de dopingpraktijken. (NRC)