Champions League

PSV moet na nederlaag in Madrid winnen van Rostov

PSV heeft woensdagavond niet voor een verrassing kunnen zorgen in de Champions League. In Spanje werd met 2-0 verloren van het al geplaatste Atlético Madrid, dat nu zeker is van de eerste plaats in groep D.

PSV, zonder de in vormcrisis verkerende Luuk de Jong, kwam na een aftastend eerste kwartier beter in de wedstrijd en kreeg twee kansen via Gastón Pereiro. In de rust werd de geblesseerde Jetro Willems vervangen voor Jordy de Wijs. In de tweede helft tekende Kevin Gameiro na tien minuten voor de 1-0, na balverlies van Davy Pröpper. Elf minuten later was de wedstrijd gespeeld toen Antoine Griezmann de 2-0 achter de wegglijdende Jeroen Zoet schoot.

FK Rostov, concurrent voor de felbegeerde derde plaats in de groep, won in eigen huis verrassend met 3-2 van Bayern München. PSV zal de laatste groepswedstrijd nu moeten winnen om een ticket voor de knock-outfase van de Europa League te bemachtigen. Op 6 december neemt PSV het voor eigen publiek op tegen Rostov.

In Glasgow schoot Messi Barcelona voorbij Celtic. Hij scoorde tweemaal en door die overwinning gaat de ploeg van Luis Enrique als groepswinnaar naar de laatste zestien. Ook Manchester City, dat bij Borussia Mönchengladbach met 1-1 gelijkspeelde, is nu zeker van de volgende ronde. (NRC)