Asahi

Grolsch gaat bier uit Japan brouwen

De Japanse bierfabrikant Asahi gaat een van zijn bekendste bieren, Super Dry, ook in Nederland brouwen. Het bier komt vanaf 2018 uit de brouwketels van Grolsch. De brouwerij bij Enschede is de enige productielocatie van Asahi in Nederland, dat onlangs Grolsch inlijfde. Behalve in Nederland zal Asahi Super Dry, een licht bier dat niet al te hoppig smaakt, ook in Italië gaan produceren. Asahi lijfde eerder dit jaar ook de Italiaanse brouwer Peroni in. Super Dry wordt in circa zeventig landen verkocht. In Zuid-Korea en Hongkong is het merk populairder dan Heineken. De overnamehonger van Asahi lijkt met het inlijven van de twee Europese merken nog niet gestild. De Japanners kijken naar meer overnames in de regio. Vorige maand kondigde de topman van Asahi aan dat er groeimogelijkheden liggen op de Europese ‘premium-pilsmarkt’ in Europa. Experts verwachten aankopen in Oost-Europa. (ANP)