Arrestant overleden in politiecel

Op het politiebureau werd de man onwel. Ondanks reanimatiepogingen is de man kort daarna overleden.

Foto ANP

Een 58-jarige Rotterdammer is woensdag overleden in een cel van het politiebureau aan het Doelwater in Rotterdam. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Rotterdam donderdag aan ANP. De man werd ‘s middags aangehouden in Rotterdam-Noord, nadat de politie een melding had gekregen van een verwarde man die passanten aanviel. Hij verzette zich bij zijn aanhouding, waarna een politiehond werd ingezet. Die heeft de man gebeten.

Op het politiebureau werd de arrestant onwel. Ondanks reanimatiepogingen is de man kort daarna overleden. Het is niet bekend waaraan.

De Rijksrecherche stelt onder leiding van het Openbaar Ministerie een onderzoek in naar de gebeurtenissen.