Aedes

Oud-wethouder Marnix Norder gaat de koepel van woningcorporaties leiden

Marnix Norder wordt de nieuwe voorzitter van Aedes, de koepel van woningcorporaties. De oud-wethouder van Den Haag werd donderdag gekozen op het congres van Aedes in Nieuwegein. Hij volgt per 1 januari Marc Calon op, die voorzitter wordt van ondernemers- en werkgeversorganisatie LTO Nederland. Norder (51) was tien jaar lang wethouder (Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie) voor de PvdA in Den Haag. Daarvoor was hij Statenlid en gedeputeerde in de provincie Zuid-Holland. Na het beëindigen van zijn wethouderschap in 2014 was Norder ambassadeur van Expertteam Eigenbouw, een overheidsinstelling. Aedes, gevestigd in Den Haag, heeft 345 leden, ruim 90 procent van alle woningcorporaties. Alle corporaties samen bezitten ruim 2,4 miljoen sociale huurwoningen. (NRC)