Een huis vol kunst en drumstellen

Binnenkijker fotografeert elke week een bijzonder interieur. Deze week een huis vol kunst en drumstellen.

Faye Ellen en Joost Kroon, Rotterdam. Binnenkijken, foto: Thijs Wolzak

Huis Faye Ellen (31) en haar vriend verbouwden twee appartementen en een opslagruimte in Rotterdam-Noord tot één huis van 240 vierkante meter. Nu hebben ze een muziekstudio (haar vriend is professioneel drummer), een kantoor (zij is zelfstandig ondernemer), allebei een eigen kledingkamer, een woonkeuken en een dakterras. „Het is echt een yuppenhuis.”

Kunst Het huis hangt vol kunst. Ellens ouders hadden een galerie, zelf organiseerde ze op haar twaalfde haar eerste tentoonstelling. Met werk van Peter de Boer en Silas Schletterer. „Achteraf denk ik: Goh, dat had ik toen best goed gezien. Nu zijn het bekende kunstenaars.”

Hobby Ze heeft van haar hobby haar werk gemaakt. Ze zet kunst in bij ondernemers, die een kantoor of vastgoed hebben. En dat gaat heel goed. Ze was projectmanager bij het kunstwerk De Markthal in Rotterdam. „Dat deed ik voor mijn toenmalige werkgever. Daarna, een jaar geleden, ben ik met mijn compagnon een eigen bedrijf begonnen.” Haar vriend is veel van huis want hij drumt voor en met allerlei bekende artiesten: Matt Simons, New Cool Collective, Hans Teeuwen.

Van IKEA? „Heel veel. Ik vind IKEA te gek. Ik moet er soms gewoon heen. We hebben gordijnen ervan. En een vitrinekastje.”

Meenemen bij brand? De drumstellen van mijn vriend. Ik draag de snares wel, die zijn licht.”