Wat als de tweets van twee tegenpolen samensmelten?

Tweetmashup.com genereert nieuwe gecombineerde tweets: “Crooked Hillary should be our next president”.

Screenshot tweetmashup.com

Twitter is een medium dat nogal eens verdeeldheid kan zaaien. Tegenstanders kunnen er hard botsen, meningsverschillen uitvergroten en fitties uitvechten in 140 tekens. Of gewoon drek uitstorten over iemand die ze niet aanstaat. Maar wat nou als de grootste vijanden samen zouden optrekken? Hillary Clinton en Donald Trump die samen één Twitteraccount gaan delen, Kanye West en Taylor Swift, Geert Wilders en Alexander Pechtold? Die vraag valt te beantwoorden met de nieuwe site Tweet Mashup.

Datawetenschapper Jonathan Adler bouwde de website die tweets van twee twitteraars naar keuze combineert tot nieuwe tweets. Hij maakte de site in zijn vrije tijd, vertelt hij aan The Verge. De site kan niet alleen tweets van tegenpolen combineren, maar uiteraard zijn ook de meest vreemde opties mogelijk. Adler:

“People have been really clever with their mashups in ways I never expected. The best ones are when you mash up a serious person and a weird person. Such as WeRateDogs and RealDonaldTrump.”

Trumpye

Laten we eens wat proberen, bijvoorbeeld de grootste tegenstrevers van de afgelopen tijd. Mashen we de tweets van Hillary Clinton en Donald Trump up, dan krijg je de typische Trump-retoriek maar wel een pro-Hillaryboodschap.

 
1
2

 

Dit krijg je door Donald Trump te combineren met een ander die er op Twitter alles uitflapt dat in hem opkomt.

 
3
4

 

Minder, minder

Iets dichter bij huis: Gerard Joling en Mark Rutte. Joling bezocht het Torentje al eens, Mark Rutte een concert van de Toppers. Politiek gezien kunnen ze wel van mening verschillen. Tweet Mashup voegt de belangstelling voor de EU van beiden - Joling kan behoorlijk EU-kritisch zijn - samen met hun eeuwig opgewekte toon.

 
5
6

 
Als we het wat minder voor de hand liggend maken, komen er ook leuke combinaties uit. Tweet Mashup biedt een mooie kijk op de hypothetische situatie dat Geert Wilders aan de knoppen zit van de klantenserviceaccount van de NS.

 
7
8

 
En dit krijg je bij de combinatie van de ietwat elitaire De Correspondent-oprichter Rob Wijnberg met volkse volkszanger Frans Duijts. Veel aandacht voor het laatste album en optredens, maar ook diepgang.

 
9
10
 

Maak hier op Tweetmashup.com je eigen combinaties