Algemene Zaken verhuist tijdelijk naar het Catshuis

Foto Roel Rozenburg/ANP

De plannen rondom de verbouwing van het Binnenhof worden aangepast om de tijdelijke huisvesting van Eerste en Tweede Kamer en instanties te vereenvoudigen. Dat heeft minister Blok (Wonen en Rijksdienst, VVD) woensdag bekendgemaakt. Het ministerie van Algemene Zaken van premier Rutte komt waarschijnlijk in het Catshuis, de ambtswoning van de premier. Eerder was het plan te verhuizen naar het gebouw van de Hoge Raad aan het Lange Voorhout. Ook het voornemen om Eerste en Tweede Kamer op dezelfde plek te huisvesten gaat niet door. De Tweede Kamer verhuist naar het ministerie van Buitenlandse Zaken aan de Bezuidenhoutseweg, terwijl de Eerste Kamer zich tijdelijk vestigt in het oude gebouw van de Hoge Raad. De verbouwing van het Binnenhof moet zich tussen 2020 en 2025 voltrekken en zal naar schatting een half miljard euro kosten. (NRC)