PSV verliest van Atlético en moet nu winnen van Rostov

Eerder op woensdag had FK Rostov thuis verrassend met 3-2 gewonnen van Bayern München.

Teleurgestelde PSV-spelers na de 2-0 van Griezmann.
Teleurgestelde PSV-spelers na de 2-0 van Griezmann. Foto: Paul White / AP

PSV heeft woensdagavond niet voor een verrassing kunnen zorgen in de Champions League. In Spanje werd met 2-0 verloren van het al geplaatste Atlético Madrid, dat nu zeker is van de eerste plaats in groep D.

PSV, dat aantrad zonder de in vormcrisis verkerende Luuk de Jong, kwam na een aftastend eerste kwartier beter in de wedstrijd en kreeg twee kansen via Gastón Pereiro. In de rust werd de geblesseerde Jetro Willems vervangen voor Jordy de Wijs. In de tweede helft tekende Kevin Gameiro na tien minuten voor de 1-0, na balverlies van Davy Pröpper. Elf minuten later was de wedstrijd gespeeld toen Antoine Griezmann de 2-0 achter de wegglijdende Jeroen Zoet schoot.

FK Rostov, concurrent voor de felbegeerde derde plaats in de groep, won in eigen huis verrassend met 3-2 van Bayern München. PSV zal de laatste groepswedstrijd nu moeten winnen om een ticket voor de knock-outfase van de Europa League te bemachtigen. Op 6 december nemen de Eindhovenaren het in eigen huis op tegen uitgerekend Rostov.

Arsenal en PSG in evenwicht

In groep A speelden Arsenal en Paris Saint Germain, allebei al geplaatst, met 2-2 gelijk. Nadat PSG-aanvaller Edinson Cavani de score na achttien minuten had geopend, bracht Olivier Giroud Arsenal vanaf de strafschopstip net voor rust op gelijke hoogte. Een eigen doelpunt van Marco Verratti in de 59ste minuut bracht Arsenal op voorsprong. Lucas Moura bepaalde de eindstand echter op 2-2.

In dezelfde groep speelde het Bulgaarse Ludogorets thuis doelpuntloos gelijk tegen FC Basel uit Zwitserland. Beide teams hebben nu twee punten en strijden voor overwintering in de Europa League.

Besiktas komt sterk terug

Besiktas kwam thuis tegen Benfica in de laatste tien minuten sterk terug van een 1-3 achterstand: 3-3. De Portugezen gingen bij de rust nog met 0-3 aan de leiding, na doelpunten van Goncalo Guedes, Nelsinho en Ljubomir Fejsa. Na rust maakte Cenk Tosun er 1-3 van. Ricardo Quaresma (strafschop) en Vincent Aboubakar bepaalden de eindstand op 3-3.

Napoli speelde thuis met 0-0 gelijk tegen Dinamo Kiev en gaat met acht punten aan kop in groep B. Benfica staat nu tweede met evenveel punten, op één punt gevolgd door Besiktas.

Messi neemt FC Barcelona bij de hand

In groep C won FC Barcelona eenvoudig bij Celtic. Twee doelpunten van Messi, waaronder een penalty, waren genoeg voor de overwinning: 0-2. De Spanjaarden zijn met nog één wedstrijd te spelen al verzekerd van de koppositie in de groep.

Manchester City kwam uit bij Borussia Mönchengladbach niet verder dan een gelijkspel. De Duitsers openden in de 23ste minuut de score via Raffael. Net voor rust tekende David Silva voor de 1-1 eindstand. In de wedstrijd kregen Borussia-speler Lars Stindl en Fernandinho van Manchester City twee keer geel en dus rood. Manchester City verzekerde zich met het punt van de tweede plek in de groep, terwijl Borussia de Europa League veiligstelde.