Piloten Lufthansa leggen ook vrijdag werk neer

Vanwege de staking zijn al meer dan 1.800 vluchten geannuleerd. Er worden zo’n 215.000 passagiers getroffen.

Foto: Michael Dalder / Reuters

Piloten van luchtvaartmaatschappij Lufthansa leggen ook vrijdag het werk neer. Dat meldt de pilotenvakbond Vereinigung Cockpit woensdagavond op hun website. De staking treft vooral korte afstandsvluchten. Het is nog niet bekend hoeveel vluchten vrijdag door de staking getroffen worden.

De vakbond had de piloten al eerder opgeroepen om woensdag en donderdag het werk neer te leggen. Hierdoor worden donderdag ruim negenhonderd vluchten geannuleerd. Woensdag werden al 876 vluchten, waaronder 51 intercontinentale vluchten, geschrapt vanwege de staking. Door de staking worden ongeveer 215.000 passagiers getroffen.

Lufthansa roept de vakbond woensdag in een persbericht op om in te stemmen met bemiddeling. De luchtvaartmaatschappij verwijt de vakbond het aanbod te hebben afgeslagen om via mediation tot een oplossing te komen. De pilotenvakbond beschuldigt Lufthansa in een verklaring op de website ervan tijdens de onderhandelingen geen enkel serieus tegenaanbod te hebben gedaan.

Salarisverhoging

De piloten zijn in een langlopend conflict met Lufthansa over onder andere een salarisverhoging. De piloten willen een verhoging van 3,7 procent terwijl Lufthansa niet meer dan 2,5 procent wil verhogen. Sinds 2014 zijn er al dertien stakingen geweest. De laatste keer was in september 2015.

Lufthansa heeft deze week nog geprobeerd de stakingen te voorkomen door naar de rechter de stappen. Maar dinsdag gaf de rechter de piloten toestemming om te staking door te zetten.