Doorstart

VDL Groep neemt failliete ijzergieterijen over

Het Brabantse industrieconcern VDL Groep neemt de Nederlandse tak van het Finse metaalbedrijf Componenta over. Een deel van de ruim driehonderd werknemers van het in september failliet verklaarde Componenta treedt bij VDL in dienst. „Op termijn” volgen de overige werknemers, verwacht het bedrijf.

Het Finse metaalbedrijf met twee vestigingen in Limburg kondigde in september het faillissement aan voor zijn Nederlandse tak in een poging de rest van het concern overeind te houden. Grote klanten als MAN, Scania en Volvo financierden de hervatting van de productie en maakten zo een doorstart mogelijk. Nu de toekomst is veilig gesteld, gaat VDL ervan uit dat klanten „weer volop gaan bestellen”. De twee ijzer- en metaalgieterijen gaan verder als VDL Castings Weert en VDL Castings Heerlen.

Componenta maakt onderdelen voor vrachtwagens, grondverzet- en wegenbouwmachines. Curator Peter Brouns noemt de doorstart „een prachtig resultaat” en dankt de vakbonden. (NRC)