Central INdustry Group

Surseance voor maritiem bedrijf

Het Groningse bedrijf Central Industry Group (CIG) heeft woensdag uitstel van betaling gekregen van de rechtbank. De internationale toeleverancier aan de maritieme industrie wordt hard geraakt door de aanhoudende crisis in de scheepvaart en scheepsbouw. Maandag werd bekend dat het niet meer aan zijn verplichtingen kon voldoen. Diverse partijen hebben zich gemeld voor overname van de verschillende dochtermaatschappijen van CIG. De verwachting is dat de banen van de ongeveer vijfhonderd medewerkers daardoor nagenoeg allemaal behouden kunnen blijven. CIG heeft werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland en China. Ook het relatief kleine dochterbedrijf CIG Shipbuilding heeft surseance van betaling gekregen. Het concern had vorig jaar een omzet van ongeveer 170 miljoen euro. (ANP)