Recensie

Recensie Media

Zo vergeet je nooit meer je mascara, je tent of je hamer

Je kent het wel: je hebt haast, grijpt snel alle dingen bij elkaar die je moet meenemen en rent de deur uit. Om er vervolgens veel te laat achter te komen dat je het allerbelangrijkste bent vergeten. Maar daar is nu een oplossing voor. Het heet ‘GearEye’ en is populair op crowdfundingsite Kickstarter. Oorspronkelijk is het bedacht voor fotografen: die slepen immers een tas vol accessoires en lenzen mee. GearEye bestaat uit een RFID-stickersysteem: op elke lens en elk camera-accessoire plak je een kleine sticker met RFID-tag. Dat staat voor radio frequency identification, en betekent dat de tag een code bevat die door een ‘reader’ kan worden gelezen. Een beetje zoals een streepjescode. Als je die reader vervolgens boven je tas heen-en-weer zwaait, leest-ie af of je al je lenzen wel bij je hebt. Op de bijbehorende app kun je dan precies zien welke items er wel of niet in je tas zitten. Mis je een item, dan kun je ook aflezen op welke locatie het desbetreffende accessoire het laatst is gezien. Superhandig. Ook voor je make-uptas, kampeeruitrusting of gereedschapskist.