Voor het eerst maar twee dj’s in het Glazen Huis

Dit jaar sluiten 3FM dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende zichzelf eind december op voor de jaarlijkse benefietactie Serious Request.

Frank van der Lende en Domien Verschuuren tijdens de bekendmaking vandaag.
Frank van der Lende en Domien Verschuuren tijdens de bekendmaking vandaag. Foto: Sander Koning / ANP

3FM dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende sluiten zichzelf eind december op voor de jaarlijkse benefietactie Serious Request. Voor het eerst zitten er daarmee dit jaar geen drie maar slechts twee dj’s in het Glazen Huis.

Met de actie Serious Request, die plaatsvindt van 18 tot en met 24 december, zamelt het radiostation sinds 2004 jaarlijks geld in voor een zogenoemde ‘stille ramp’. Dit jaar wordt geld ingezameld om longontsteking te bestrijden. In het huis worden dj’s van de radiozender zes dagen zonder eten opgesloten. Het geld wordt opgehaald door tegen betaling verzoeknummers te draaien en met acties in het hele land.

Het Glazen Huis staat dit jaar op de Grote Markt in Breda. Naast de twee dj’s zal ook een kat in het huis verblijven, die overigens wel eten en drinken krijgt. Volgens zendermanager Basyl de Groot verschilt de actie dit jaar op meer gebieden van de voorgaande jaren. Meer dj’s zullen volgens hem dit jaar door het land reizen om verslag te doen van acties waarbij geld wordt ingezameld.

De eerste editie van Serious Request in 2004 leverde bijna een miljoen euro op voor de slachtoffers in Darfur in Sudan. In de jaren daarna werd de actie steeds populairder en de opbrengst steeds groter. In 2015 werd voor het eerst echter minder geld opgehaald dan het jaar ervoor: de inzamelingsactie leverde toen 7,6 miljoen euro op, tegen 12 miljoen in 2014.