Recensie

Recensie

Surrealisme past Partizanen goed

    • Henk van Gelder

sketchshow

De logica lijkt bij Thomas Gast en Merijn Scholten vaak ver te zoeken. Of juist heel dichtbij, want zo’n scène waarin een gladde verkoper probeert een bedeesde klant veel duurdere lucifers aan te smeren, zit volkomen logisch in elkaar. Het zijn precies dezelfde trucs als in een autoshowroom worden toegepast – het enige verschil is dat het in dit geval gaat om zoiets futiels als lucifers. En het is die tegenstelling waardoor zo’n scène grappig wordt. Gast en Scholten vormen het in strakke pakken uitgedoste duo De Partizanen, dat in 2013 het Leids Cabaretfestival won en dit jaar de Neerlands Hoopprijs kreeg als beste nieuwelingen van het jaar. Welkom in Partizanië, energiek geregisseerd door Floris van Delft, is een vlotte, lachwekkende, surrealistische sketchshow.