Star Wars

Carrie Fisher ‘bekent’ na 40 jaar affaire met Ford

Actrice Carrie Fisher had als 19-jarige een affaire met de veertien jaar oudere acteur Harrison Ford op de set van Star Wars. Dat schrijft ze in haar boek The Princess Diarist, gebaseerd op haar dagboeknotities ten tijde van de filmopnames. Enkele dagen na haar bekentenis, legde Fisher in de Britse krant The Guardian uit waarom de – over andere onderwerpen zeer openhartige – actrice, niet eerder over de kortstondige relatie heeft gesproken. „Het was niet alleen mijn geheim.” Ford was op dat moment getrouwd met Mary Marquardt. Toen ze haar dagboeken terugvond tijdens een verhuizing werd Fisher geraakt door de intensiteit van haar jongere zelf. Ford deelde het bed met Fisher, maar was volgens de actrice niet op de hoogte van haar hevige gevoelens voor hem. (NRC)