Rapper Kanye West naar ziekenhuis

Nadat hij zaterdag een warrig optreden abrupt afbrak in Sacramento is rapper Kanye West deze week opgenomen in het ziekenhuis. Volgens zijn woordvoerder kampt de Amerikaanse hiphopartiest met slaapproblemen en uitputtingsverschijnselen. Hij heeft ook de resterende 22 optredens van zijn tour afgezegd.

Zaterdag stak West na twee nummers een warrige speech af over onder anderen Beyoncé en haar echtgenoot Jay-Z. Hij riep op om de politieke spelletjes te stoppen en vroeg Jay-Z om geen killers achter hem aan te sturen. Ook uitte hij kritiek op president Barack Obama en Hillary Clinton.

„Het is een nieuwe wereld Hillary Clinton, het is een nieuwe wereld. Gevoelens doen ertoe. En raad eens: de hele middenklasse van Amerika had een bepaald gevoel en dat hebben ze je laten weten. Gevoelens doen er toe, bro. Het is een nieuwe wereld, Barack.”

Na amper 30 minuten stopte West het concert. Hij sloot af met: „Pers, ga je passief-aggresieve, LeBron James, racistische commentaren maar schrijven. Seizoen 4, racistische commentaren. Veel plezier. Get ready, get ready. Want de show is voorbij.”

Waarop West zijn microfoon liet vallen en van het podium ging. (NRC)