Nasleep mislukte coup

Turkse regering ontslaat nog eens bijna 15.000 ambtenaren

De Turkse regering heeft nog eens bijna vijftienduizend ambtenaren ontslagen, omdat ze banden zouden hebben met terreurorganisaties. Het gaat hoofdzakelijk om militairen en politiemensen. Het is onduidelijk of ze al geschorst waren. Het totale aantal geschorste of ontslagen ambtenaren sinds de mislukte coup van 15 juli is nu meer dan 110.000. Circa 36.000 mensen die worden verdacht van betrokkenheid bij de coup zitten in de cel. Via een decreet dat tegelijkertijd is gepubliceerd, is de sluiting bekendgemaakt van ten minste 550 non-gouvernementele organisaties, waaronder verenigingen, advocatenorganisaties, media en medische organisaties. Bijna 160 mensen die geschorst waren kregen eerherstel.

‘Verkrachterswet’ ingetrokken pagina 12