Recensie

Recensie

Mep de demonen vlug terug naar het vurige hiernamaals

Undergrave – Pixel Roguelike probeert de grootsheid van twee klassiekers te combineren: Castlevania en Ghouls ’N Ghosts. Dan leg je de lat meteen erg hoog. Het is dan ook niet vreemd dat ontwikkelaar Three Dudes Make Indie Games tekortschiet in dit geval. Undergrave is een aardige platformer waarin je in de huid kruipt van een avontuurlijke alchemist. Met een zweep sla je demonen terug naar hun vurige hiernamaals. In kleine laboratoria kun je verzamelde stofjes en drankjes met elkaar combineren door ze te koken, te mengen of tegen elkaar aan te slaan. Dat levert wapens en genezende toverdranken op. Undergrave is gratis, dus dat betekent veel storende advertenties tussen het spelen door. De besturing is net iets te ingewikkeld om snel te kunnen reageren op gebeurtenissen in het spel – de knoppen zijn over het hele scherm verdeeld en veranderen met de situatie waarin de held zich bevindt. Undergrave kan kortom niet overtuigen vanwege drie grote fouten: teveel reclame, een déjà-vu-gevoel en irritante bediening.

Teksten