‘Man vrijgelaten in zaak met verdwenen meisjes’

De 16-jarige Sam en Femke uit Bergen op Zoom verdwenen vorige week, maar werden afgelopen zaterdag in zijn bijzijn gevonden in Albufeira.

Foto Lex van Lieshout/ ANP

De 34-jarige Nederlander die afgelopen weekend in Albufeira werd opgepakt in verband met de vermissing van de meisjes Sam en Femke is weer vrijgelaten. Dat schrijft althans de Portugese krant Correio da Manhã op basis van politiebronnen. De man stond maandag voor de rechter-commissaris.

De twee 16-jarige meisjes uit Bergen op Zoom werden een week geleden als vermist opgegeven, maar afgelopen weekend teruggevonden in Albufeira. Ze bleken in Eindhoven het vliegtuig naar de Spaanse stad Malaga te hebben genomen. Hun families startten daarop een zoektocht met de Nederlandse en Spaanse politie een zoektocht. De meisjes waren in het bijzijn van de man toen ze werden teruggevonden.

Tegen de man, die volgens het Portugese medium ook de Marokkaanse nationaliteit bezit, was een internationaal aanhoudingsbevel uitgevaardigd. Hij wordt verdacht van het onttrekken van de twee aan het ouderlijk gezag. Het Nederlandse Openbaar Ministerie is volgens persbureau ANP nog niet op de hoogte van de vrijlating, maar zou de man wel blijven zien als verdachte. Er is dan ook om uitlevering verzocht.