Dortmund en Legia vestigen doelpuntenrecord (8-4)

Nooit eerder sinds de invoering van de Champions League in 1992 werd er meer dan elf keer gescoord in één wedstrijd.

Borussia Dortmund en Legia Warschau vestigden dinsdagavond een Champions League-record.
Borussia Dortmund en Legia Warschau vestigden dinsdagavond een Champions League-record. Foto: Wolfgang Rattay / Reuters

Borussia Dortmund en Legia Warschau hebben de neutrale toeschouwer dinsdag een waar doelpuntenfestijn voorgeschoteld. De wedstrijd in de groepsfase van de Champions League eindigde in 8-4 in het voordeel van de Duitsers. Daarmee is de meest doelpuntrijke wedstrijd sinds de invoering van de Champions League in 1992 overtroffen. In 2003 versloeg AS Monaco het Spaanse Deportivo La Coruña thuis met 8-3.

Dat het Duits-Poolse onderonsje zou uitdraaien op een doelpuntenregen was al vrij snel duidelijk: in iets meer dan dertig minuten was er al zeven keer gescoord (5-2). Door de uitslag blijft Dortmund aan kop in poule F, Legia Warschau moet hopen op Europese overwintering in de Europa League.

Dinsdagavond was een weinig gelukkige avond voor de Nederlanders die in actie kwamen: Bas Dost en Marvin Zeegelaar verloren thuis met 1-2 van Real Madrid door een doelpunt van Karim Benzema in de 87ste minuut. Zij liggen uit de Champions League. Vincent Janssen viel in bij Tottenham Hotspur in het met 2-1 verloren duel tegen AS Monaco, dat samen met Bayer Leverkusen door is naar de tweede ronde. Tottenham moet samen met CSKA Moskou vechten om een ticket voor de Europa League.

Juventus won in poule H door twee late doelpunten met 1-3 bij Sevilla en is verzekerd van overwintering in de Champions League. De Spanjaarden moeten nu samen met Olympique Lyon, dat met 0-1 won bij Dinamo Zagreb, bepalen wie het Italiaanse voorbeeld volgt. In poule G ten slotte, is Leicester City na een 2-1 overwinning op Club Brugge zeker van de eerste plaats in de groep. FC Porto en FC Kopenhagen, die doelpuntloos gelijkspeelden, moeten strijden voor de tweede plek.