Wat Een vroeg 17de-eeuwse, zogenoemde…

Wat Een vroeg 17de-eeuwse, zogenoemde ‘suite de Palissy’-schotel, met een bijbelse voorstelling, de schepping van Eva. Keramiek, 25 cm lang. Op 28 nov. te koop op een antiekveiling bij Sotheby’s in Parijs. Richtprijs: 2.000-3.000 euro. Online catalogus: sothebys.com

Bijzonderheid Bernard Palissy (1510-1590) was een Franse pottenbakker. Een pionier die bekendstaat om zijn sieraardewerk met rijke reliëfdecoraties. Door hem ontwikkelde technieken zijn lang toegepast. De keramiek van zijn navolgers wordt ‘suit de Palissy’ genoemd.

Goede koop? Bernard Descheemaeker, van de Antwerpse kunsthandel Works of Art: „Een marktconforme richtprijs. Net als vele andere vormen van toegepaste kunst is vroeg 17de-eeuws majolica zwaar ondergewaardeerd. Voor een lage prijs kan je dus een authentiek stuk kopen.”