Treinongeluk

Al meer dan 140 doden nadat zondagnacht een trein is ontspoord in Noord-India

Foto AFP

In het noorden van India zijn zeker 142 mensen omgekomen nadat een trein was ontspoord. Meer dan 180 reizigers raakten gewond. Het dodental kan nog oplopen omdat zeker 56 van hen er slecht aan toe zijn. Reddingswerkers waren vanmorgen Nederlandse tijd nog altijd bezig slachtoffers te bergen en mensen te bevrijden uit de gekantelde trein, die veertien rijtuigen telde. De nachttrein ontspoorde zondag rond 03.00 uur nabij het dorp Pukrayan. Volgens ooggetuigen reed de trein met een normale snelheid toen de locomotief plots stopte. De trein ontspoorde toen hij weer op gang was gekomen. Mogelijk is een breuk in de rails de oorzaak. Het Indiase spoor is oud. De wagons van de ontspoorde trein waren in slechte staat. (Reuters)