In beeld

Rugby in oranje

Na jaren van ellende krabbelt het Nederlandse rugby weer op. In de Europe Trophy won het Nederlands team ook zijn tweede wedstrijd tegen Moldavië. Nederland is nu koploper en ligt op koers voor promotie naar het tweede Europese landenniveau. Dat is de volgende stap op weg naar het uiteindelijke doel: WK-deelname in 2023.
Op de hoofdtribune bij het rugbyduel tussen Nederland en Moldavië – de nummer 29 tegen de nummer 32 van de wereld - is het drommen.
Niels Blekemolen
De barre weersomstandigheden hebben de toeschouwers niet weerhouden om de rugbywedstrijd bij te wonen.
Niels Blekemolen
De oud-internationals zijn te herkennen aan de oranje petjes.
Niels Blekemolen
De interland werd zaterdag gespeeld op sportpark De Eendracht in Amsterdam.
Niels Blekemolen
Nederland walst over Moldavië heen in de wedstrijd in de Europe Trophy. Bij rust is de wedstrijd al gespeeld (32-12). In de tweede helft loopt de ploeg nog verder uit naar een voor rugbybegrippen hoge score: 44-17.
Niels Blekemolen
De bondscoach van het Nederlands team is de Zuid-Afrikaan Gareth Gilbert.
Niels Blekemolen
Tijdens de rust komt de jongste jeugd het veld op.
Niels Blekemolen
Zij doen wat rugbyers doen: elkaar fanatiek tackelen.
Niels Blekemolen
Het Nederlandse rugby zit in de lift. De Nederlandse jeugdteams beschikken over veel talenten en het aantal lidmaatschappen van rugbyclubs in Nederland stijgt.
Niels Blekemolen
De voorbije jaren zijn verschillende Rugby Academies opgericht in alle hoeken van het land. Zo heb je in Alkmaar, Den Haag, Den Bosch, Hilversum en Heerenveen opleidingscentra die verbonden zijn aan scholen. Daar krijgen jonge rugbytalenten de kans zich te ontplooien door naast school dagelijks een aantal uur te rugbyen.
Niels Blekemolen
De nationale jeugdteams onder zestien, achttien en twintig spelen beter dan ooit tevoren.
Niels Blekemolen
De voorbije jaren ging het op en neer met het Nederlands rugbyteam, maar het maakt nu voor het eerst kans om bovenaan in de poule te eindigen en te promoveren naar het tweede niveau.
Niels Blekemolen
Het wereldkampioenschap in Japan over drie jaar zal nog te vroeg komen. Het doel is het halen van het WK in 2023.
Niels Blekemolen