Recensie

Recensie

Rare stemmetjes en sprookjesthematiek

    • Ron Rijghard

Dankzij een band en viooltrio krijgen de cabaretliedjes van Yentl en De Boer een voller popgeluid (●●●).

Het gaat hard met Yentl en De Boer: Annie M.G. Schmidtprijs, Neerlands Hoop-nominatie, op tv bij Opium en RTL Late Night en nu een tweede album, M’n snoep, opgenomen in het Concertgebouw. Daarop veel liedjes uit hun theaterprogramma De snoepwinkel is gesloten. Dat verklaart de rare stemmetjes en sprookjesthematiek in nummers als ‘Superhelden’, ‘Hij heb tegen me gezegd’ en ‘Fantasy fans’, liedjes waarin de hoge, heldere stem van De Boer mooi samenvloeit met de wat drogere klank van Yentl. Een band en viooltrio geven de cabaretliedjes een voller popgeluid, zoals in het verraderlijk naargeestige ‘Als je slaapt’. De nieuwe arrangementen pakken niet steeds goed uit. Het schrijnende van ‘Omdat ik onsjeker bjen’ wordt weggepoetst door een vrolijk up-tempo ritme. Hoogtepunt is het nieuwe ‘Jij zit in mijn hoofd’, een ode aan vaders, met een schommelende melodie die zich meteen in je hoofd nestelt.

Luister hier M’n Snoep: live in het Concertgebouw.