Oud-discuswerpster

Atletiekunie ontneemt Ria Stalman Nederlands record na dopingbekentenis

Ria Stalman raakt haar nationale discusrecord kwijt. De Atletiekunie heeft besloten het record van de olympisch kampioene uit 1984, dat op 71,22 meter staat, uit de boeken te schrappen. Dat meldde de NOS maandagavond. Stalman bekende eerder dit jaar in een aflevering van Andere Tijden Sport dat ze rond de Olympische Spelen in Los Angeles doping heeft gebruikt. Haar record dateert van kort voor die Spelen waar ze goud won. „Rare regel”, zegt Stalman in een reactie tegen de NOS. „Ik weet wat ik heb gezegd bij Andere Tijden Sport. En ik ervaar de consequentie.” Stalman nam in de laatste 2,5 jaar van haar carrière anabole steroïden tot zich; meteen na het goud op de Spelen stopte ze. Na de bekentenis begin dit jaar ontnam de Atletiekunie haar al het lidmaatschap van verdienste. (NRC)